Брнабић: Вучићев говор историјски

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић каже да је говор председника Александра Вучића на КиМ био историјски, а да су приштински политичари показали да су непредвидиви и да не поштују постигнуте договоре.
Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Брнабић је за ТВ Прва нагласила да је председник Вучић у свом говору дао поглед на 20. век који је био пун ратова за Србију, али је дао и могућу перспективу за будућност. 

Дао је програм који није базиран на фразама и речима, већ програм  који даје резултате. То је једна нова, стабилна, економски много јача Србија. Србија која нема претензије да побеђује у ратовима већ у привреди, нагласила је Брнабић.

Како каже, албански плитичари су још једном, показали да су непредиви и да не поштују постигнуте договоре. 

Ти албански политичари су политичари рата, нису политичари мира. Они не знају како да се понашају у миру. Србија је уз председника и наставићемо да радимо на томе да градимо стабилан, предвидив озбиљан регион, нагласила је премијерка Србије.

Упитана какав ће бити став Владе Србије на долазак Хашима Тачија у Прешево, Брнабић је одговорила да нема никакву најаву за посету и да ће прво морати да се обрати Влади Србије.

Погледаћемо прво шта тражи од Владе Србије па ћемо на основу тога и одлучити. Србија је земља у којој можете да обезбедите било коју посету зато што је стабилна, зато што је суверена, закључила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести