Чабради: Подршка борби за реке

БЕОГРАД: Председник Зелене странке Горан Чабради и представници Савеза месних заједница Старе планине указали су на штетне последице за будућност ако не престане градња малих хидроелектрана на рекама Србије и истакао да они који се боре за одбрану река Србије увек имају подршку Зелене странке.
goran_cabradi/Zelena stranka
Фото: goran_cabradi/Zelena stranka

Како се наводи у саопштењу Зелене странке, они су подсетили да постоје планови изградње више од 800 малих хидроелектрана.

"Док европске владе данас наводе борбу против климатских промена као једну од кључних ствари у данашњем вођењу држава, у Србији имамо апсурдну ситуацију да људи морају свим могућим средствима да се боре за очување природе у којој живе", рекао је Чабради.

Одборник Скупштине Пирота и представник Савеза Душан Митић нагласио је да ће се и даље борити за очување природе и бранити реке "од похлепе појединаца за профитом".

Батица Антић из Раките, у којој се грађани боре против малих хидроелектрана, позвао је институције да спрече уништавање река и нелегалне радове на изградњи малих хидроелекреана.

Он је нагласио да је иницијативу Зелене странке да се воде заштите Уставом Србије подржало само 13 посланика.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести