Чадеж: Гренел променио приступ решавању сложених тема

БЕОГРАД: Председник Приведне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је данас да је специјални саветник председника САД Ричард Гренел на успешан начин променио приступ решавању сложених и тешких тема и одблокирао процес сарадње.
  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Захваљујући томе данас и причамо о бизнису и заједничким интересима, а не о оном што нас дели", рекао је Чадеж после састанка представника привредних комора Србије и тзв. Косова са Гренелом и делегацијом америчке Развојне финансијске корпорације, ДФЦ, и захвалио Гренелу на томе.

"То је исувише сисрок процес који је био годинама блокиран, а овакав приступ је учинио могућим да се седне у Вашингтону и потпише споразум", рекао је Чадеж.

Истакао је да ће историја показати да ћемо се тога сећати као прекретнице и доношења стабилности у овај реигон.

Чадеж је, такође, захвалио челнику ДФЦ Адаму Болеру што је тако брзо дошао у Београд.

"Када смо се срели пре две недеље у Вашингтону, када сам га питао колико брзо могу да дођу, рекао је ''за два месеца''".

Чадеж истиче да су имали јако плодне разговоре у претходних шест месеци да постоје бројне могућостима и у Србји и тзв. Косову.

Захвалио је и председнику косовске привредне коморе Берату Рукићију што сарађују добро већ пет година и да су направили заједнички тим за подршку пројектима, који даје екепсертизу владама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести