Чанак позива институције да реагују на Човићеву изјаву о Сребреници

НОВИ САД: Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак позвао је данас институције државе и друштво да реагују на изјаву Небојше Човића који је, како наводи, казао "да ће они који одбијају да се придруже негирању геноцида у Сребреници то платити главом", саопштила је та странка.
nenad canak tanjug
Фото: Tanjug

Чанак истиче да таква изјава, коју је Човић изговорио на телевизији са националном фреквенцијом, не сме проћи некажњено.

"Скандалозни и претећи иступ Небојше Човића и слагање свих саговорника у студију је најбољи пример о погрешном путу у коме се креће наше друштво. Тражимо од надлежних да не допусте овако отворено ширење мржње и јавне претње убиствима људи", рекао је Чанак.

Како је казао, ЛСВ од политичких фактора, медија, невладиних организација и појединаца тражи да им се придруже и "дигну глас отпора ширењу говора мржње и екстремизма". 

"Подсећамо Човића и да су оба међународна суда пресудила да се у Сребреници догодио геноцид и да је Скупштина Србије својом резолуцијом из 2010. прихватила пресуду Међународног суда правде", рекао је Чанак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести