Чанак: Став Обрадовића показује аматеризам тзв. опозиције

НОВИ САД: Промена става Бошка Обрадовића око изласка на изборе наставак је аматерске политике коју воду такозвана Уједињена опозиција Србије, оценио је председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.
Lider LSV-a Nenad Čanak Foto: Tanjug/video
Фото: Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак Фото: Танјуг/видео

До јуче је тврдио да су издајници сви који изађу на изборе, а сад је ођедном излазак на изборе "пут којим треба ићи", прокоментарисао је Чанак за Танјуг и додао да без чврстог уверења и без "политички дефинисаног вредносног система" нема ни трајања ни изборних резултата.

"Тако да, колико год неко мењао мишљење, ако не промени вредносни систем и не сукоби га са оним који је сада на власти, никада се ова власт неће променити", рекао је Чанак.

Он је додао да су опозицију, која је, како је навео, листом била за протесте "Један од пет милиона" стално уверавали да је у питању "улудо" трошење енергије грађана што се, сматра, на крају испоставило као тачно.

"Они који су се залагали за бојкот и тврдили да ''онај ко није за бојкот ради за Вучића'', сад су ођедном против бојкота. Другим речима, или су они почели да раде за Вучића или су се у међувремену, што је вероватније, суочили са чињеницом да политичке странке постоје и служе томе да иду на изборе и да проверавају вољу грађана на изборима", оценио је Чанак и подсетио да је ЛСВ говорила да треба ићи на изборе без обзира на услове у овом тренутку да би се очувао уставни континуитет и уставни поредак.

Како је рекао, ЛСВ је свесно жртвовала резултате "да бисмо имали уставни континуитет Републике Србије".

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести