Чанак: Власт у Србији да се огради од изјава Додика и Николића

НОВИ САД: Председник опозиционе ЛСВ Ненад Чанак сматра да власт у Србији треба да се огради од политике и изјава педседника РС Милорада Додика и бившег председника Србије Томислава Николића којима се, како наводи, нарушава територијални интегритет БиХ.
nenad canak FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

У саопштењу достављеном медијима, Чанак сматра да одликовање које је Додик данас уручио Николићу, није ни вест ни изненађење. 
Исто тако, каже, очекивана је била и Николићева данашња честитика Додику и жеља да Република Српска буде самостална, независна, а затим и да се уједини са Србијом.
За Николића каже да је "човек који се изостанком лустрације и сплетом несрећних околности нашао на челу Републике Србије, а данас је владин чиновник, никада се није одрекао титуле четничког војводе а својим изјавама и поступцима је наставио са идејом Велике Србије која је ову земљу увукла у трагедије, беду и ратове" .
О томе, додао је, сведочи не само његова подршка у својству председника Србије референдуму одржаном у ентитету суседне БиХ противно одлуци Уставног суда те земље пре годину и по дана, него и његова накнадна изјава из маја - да се нада да ће једнога дана Република Српска и Србија бити једно.
"Управо то је оно што Милорад Додик заговара и црта на мапама", навео је Чанак и додао да је управо зато важно да се "једном за свагда власт у овој земљи огласи и огради и од Додикових и од Николићевих изјава којима се нарушава територијални интегритет БиХ".
Сматра и да власт у Србији треба да се огради од те политике.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести