ЦГ: Машуловић у Книну-уобичајени дипломатски протокол

Како су казали из тог владиног ресора, Машуловић није био у Книну да прославља "било чије победе или поразе, нити страдања било ког народа, како се то злонамерно жели инсинуирати", преноси РТЦГ.
1
Фото: Tanjug

"Та реторика и смештање овог безазленог цивилизацијског чина у контекст сулудог рата деведесетих, не приличи двадесетим годинама овог века, новом времену у којем су и Црна Гора и Србија земље кандидати у преговарачком процесу са ЕУ", наводи се у саопштењу.

Из Министарства одбране поручују да је Црна Гора свој однос према страдалима показала кад им је то било најпотребније.

"Данас је окренута сигурној европској будућности, и одлучно иде у корак са развијеним демократским земљама, ослобођена баласта прошлости. Без обзира на било чија очекивања, Црна Гора не жели никад више да бије туђе битке, већ је окренута свом развоју и напретку, и изградњи добросуседских односа са свим земљама у окружењу, што је најбољи пут за јачање регионалне стабилности", наводи се у саопштењу, .

Такав однос, како је саопштено, Црна Гора има и према блиској, пријатељској Србији, као и према блиској и пријатељској Хрватској, уз то и савезницкој земљи у НАТО, преноси РТЦГ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести