ЦИК: На локалним изборима на КиМ 90 политичких субјеката

ПРИШТИНА: Централна изборна комисија на КиМ завршила је процес потврђивања кандидата и политичких субјеката за учешће на локалним изборима 17. октобра, тако да ће на изборима учествовати 90 политичких субјеката.
izbori
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Потврђене су 32 политичке странке, 34 грађанске иницијативе, једна коалиција и 23 независна кандидата, преноси Кљан Косова.

Како је утврдила ЦИК, Демократски савез Косова такмичиће се у 27 општина за градоначелника и са 841 кандидата за различите скупштине општина.

Демократска партија Косова ће у 29 општина имати кандидате за градоначелника, а та странка предложила је и 875 кандидата за општинске скупштине.

Покрет Самоопредељење имаће кандидате за градоначелнике у 28 општина, као и 933 кандидата за локалне скупштине, преноси Косово онлајн.

Савез за будућност Косова предложио је кандидате за градоначелнике у 21 општини, а на изборима учествује и са 700 кандидата за чалнове скупштина.

Социјалдемократска иницијатива такмичиће се у шест општина за место градоначелника и са 289 кандидата за скупштине општина, а Алијанса за ново Косово има кандидате за градоначелнике у две општине и 259 кандидата за скупштине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести