Чланови Ђинђићеве владе положили венце на место његовог убиства

БЕОГРАД: Чланови Владе Зорана Ђинђића положили су данас венац на спомен-плочу у дворишту Владе Србије, поводом 18. годишњице од убиства првог демократски изабраног премијера наше земље.
venac
Фото: Танјуг (видео)

Један од најближих Ђинђићевих сарадника који га је наследио на месту првог човека Владе Србије, Зоран Живковић, поручио је да је данас најтужнији дан у години, те да Србија откад нема Ђинђића изгледа тужније.

Он је истакао да је била част бити сарадник Зорана Ђинђића, те поручио да би Србија, да је он данас жив, била већ у Европској унији, док би институције, каже, одавно радиле свој посао, а"власт не би никада, како каже, била повезана са криминалом "као што је данас".

"Мислим да би данас био у пензији, негде са стране и гунђао о актуелним политичарима, што је потпуно океј. Живели бисмо у једној држави која има шансу да младим генерацијама обезбеди будућност, довољно добру да могу да остану овде", рекао је Живковић.

Поручио је и да је обавеза свих који о њему данас причају добро, да дају и свој активан допринос том осећању и ономе што говоре, те да се заједно боре да се, оно што се може остварити без Ðинђића, оствари што пре.

"Да његова жртва не буде још једна од великих жртава које нису произвеле никакав ефекат за ову државу, већ да његова жртва добије своју адекватну надокнаду, а то је да Србија која је лепа земља, постане и Србија која је добра држава", поручио је Живковић.

Данас су цвеће на гроб убијеног премијера положили чанови и симпатизери Нове странке.

У саопштењу ове странке се наводи дубоким наклоном одали смо почаст реформској политици, идејама и порукама великог политичара чији пут и данас, како кажу, следе и истакли истичемо да су Ђинђићеве идеје водиље и данас живе и Србији и новим генерацијама потребније више него икада.

Зоран Ђинђић убијен је 12. марта 2003. године у дворишту зграде Владе Србије.

Био је први премијер Србије после пада Милошевићевог режима 2000. године и доласка на власт Демократске опозиције Србије (ДОС).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести