Члановима групе Београдски синдикат забрањен улазак у Црну Гору

БЕОГРАД: Чановима групе "Београдски синдикат" забрањен је улазак у Црну Гору, а чланови бенда враћени су са граничног прелаза.
1
Фото: Tanjug

Фронтмен група Феђа Димовић рекао је Тањугу да су враћени са граничног прелаза без икаквог образложења, док је један члан, који је враћен са аеродрома у Подгорици, добио решење о забрани уласка због, како је навео, националне безбедности.

"Нас који смо ишли колима вратили су са граничног прелаза Црне Горе, где је требало да сутра учествујемо на позив Митрополије црногорско-приморске у Подгорици, без икаквог образложења и писмене одлуке, док је само један члан, који је ишао авионом, добио решење да не може да уђе због разлога националне безбедности", каже Димовић, који је у повратку за Београд.

Димовић је на свом фејсбук профилу објавио и краћи видео, у коме каже:

"Браћо и сестре, управо смо враћени са граничног прелаза са Црном Гором где нам је забрањен улаз без икаквог објашњења и писменог образложења, а наш члан Бошко депортован је са аеродрома у Подгорици".

"Београдски синдикат" је пре седам дана објавио песму "Свиће зора", инспирисану мирним протестима, молебанима и ллитијама, у Црној Гори поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Димовић је тада казао Тањугу да је она снимљена "у знак захвалност браћи и сестрама из Црне Горе", а песма је постала незванична химна литија у овој земљи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести