Чомић: Антиваксере "забавља" насиље над туђим здрављем

БЕОГРАД: Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић изјавила је данас да је вакцина цивилизацијска тековина, а да оне који воде кампању против вакцинације против вируса корона сматра директно одговорним за здравље оних који заврше у болници.
Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić  Foto: Tanjug/video
Фото: Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Гордана Чомић Фото: Танјуг/видео

Чомићева је казала да оне који полемишу о вакцинама ‘‘забавља’‘ насиље над туђим здрављем и да је то њихов лични, етички став који, како каже, имају право да изрекну, али да то право носи и одговорност.

‘‘Говорим о свима који учествују у кампањи против вакцина. То су људи који имају 35, 40 или 50 година, они су живи данас и могу да лупетају о вакцинама јер су у најранијем добу вакцинисани против свега што би их, иначе, убило пре треће године’‘, рекла је министарка Чомић за Танјуг ТВ.

Истакла је да је вакцина добробит данашње цивилизације и да су захваљујући њима искорењене неке заразне болести, али да је ‘‘забавно измишљати чипове и кампање против вакцинације’‘.

Коментаришући оштре полемике у јавности и на друштвеним мрежама о обавезној вакцинацији против вируса корона, Чомићева је рекла ‘‘људи не читају’‘ и да Закон о заштити становништва од заразних болести има члан који одређује обавезно вакцинисање и да око тога нема полемике.

‘‘Можете да питате министра или владу о критеријуму за обавезну вакцинацију или не, али не можете полемисати ваља ли то или не. Можете, али онда нађите посланичку клупу у Скупштини Србије за измене и допуне, преформулацију, брисање тог члана. Гласала сам за тај закон, зато што морате да сачувате становништво од зараза које не можете да предвидите’‘, рекла је Чомићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести