Чомић: Национални савети имаће пуну подршку Министарства

БЕОГРАД: Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић одржала је данас први састанак са председницима националних савета националних мањина на ком су размењене информације о раду, изазовима и активностима националних савета, као и о плановима за наредни период.
comic
Фото: mc.rs

Чомић је представнике мањина упознала са планираним активностима Министарства које су од значаја за остваривање права националних мањина у Србији и чија реализација има за циљ унапређење права које ће бити видљиво кроз отклањање лоших оцена из релевантних међународних извештаја.

Како је навела, посебна пажња биће посвећена учешћу припадника националних мањина у јавном сектору на свим нивоима територијалне организације јер, каже, број припадника националних мањина у јавној управи није само број, већ је доказ да се озбиљно мисли када се говори о постизању одговарајуће структуре запослених.

"Национални савети могу да очекују пуну подршку Министарства, као и партнерски однос у решавању питања која су од значаја за остваривање права припадника свих националних мањина у Републици Србији", казала је Чомић.

Представници националних савета изнели су своје предлоге о наставку сарадње са државним органима као и новооснованим Министарством и указали на поједина отворена питања из области остваривања права националних мањина њихових заједница, чија решења треба очекивати у наредном периоду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести