Чомић: Радо ћу сносити последице

БЕОГРАД: Посланица Демократске странке (ДС) Гордана Чомић изјавила је синоћ, након што је Етички одбор те странке донео препоруку да она буде искључена из ДС, да је спремна да сноси последице.
Gordana Čomić Foto: Tanjug/video
Фото: Гордана Чомић Фото: Танјуг/видео

Одлука је да сносим последице решавања своје етичке дилеме о две одлуке ДС - једне о борби за политику у којој ће бити заступљене жене и друге о бојкоту седница Народне скупштине, и кажу ми: "Сносићеш последице". Радо ћу их сносити, с осмехом, и с будућим погледом на најмање 100 жена у Скупштини Србије и на два места од пет на сваких пет места на листама локалних скупштина за мање заступљени пол, рекла је Чомић за Танјуг.

Она је додала да таквих одлука не бива без већине у институцијама спремним да кроз дијалог донесу добре промене.

Етички одбор Демократске странке донео је синоћ препоруку да посланица Гордана Чомић буде искључена из те партије, а о тој препоруци ће одлучивати Извршни одбор и Председништво странке.

Чомић се јуче појавила након више месеци у скупштинској сали и тако прекинула бојкот дела опозиције, а у дневни ред уврштена су и два њена законска предлога која се односе на веће учешће жена на изборним листама.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести