Човић : Почетак нових односа Сарајева и Београда

САРАЈЕВО : Председавајући председништва БиХ Драган Човић изјавио је данас да је посета председника Србије Александра Вучића почетак потпуно нових односа званичног Сарајева и Београда и навео да је уверен да ће врло брзо доћи до решења по питању границе БиХ и Србије. 
dragan covic tanjug
Фото: Tanjug

Човић је на конференцији за новинаре са председником Србије рекао да су разговарали о економској сарадњи, да је Србија један од најзначајнијих трговинских партнера БиХ и указао да ће Србија бити земља партнер на сајму у Мостару, на пролеће. 

Како је рекао, разговарало се и о међусобном подржавању у међународним институцијама када су у питању ствари које су важне за две земље. 

Човић је рекао да су разговарали о питању границе и да је нагалсио колико је то битно за БИХ, као и да је то питање решено са Црном Гором и да је уверен да ће то питање брзо бити договорено и са Србијом. 

Он је додао да би се тим договором послала снажна порука свима у БиХ да се окрену будућности, а да се не оптерећујемо прошлошћу. 

Човић је указао и на потребу повезивања када је у питању инфраструктура и у том смислу апострофирао аутопут Београд - Сарајево. 

Према његовим речима, ово је почетак нових опдноса Предсдништва и председника Србије, и најавио скору узвратну посету Председништва БиХ Србији. 

Нада се да ће и данашњи разговор и поруке које су послате бити брзо потврђене и да долази ново време будућности две земље.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести