Црна Гора добила нову владу, Кривокапић премијер

ПОДГОРИЦА: Црногорска скупштина изгласала је данас већином гласова 42. Владу Црне Горе, на челу са премијером Здравком Кривокапићем
Crnogorski mandatar Zdravko Krivokapić  Foto: Tanjug/video
Фото: Здравко Кривокапић Фото: Танјуг/видео
Влада је изгласана са 41 гласом посланика скупштинске већине.
 
Кривокапић је положио заклетву и поручио да ће рад бити кључан за нову владу.
 
Он је захвалио свима који су гласали за нову владу.
 

Мандић:Влада успостављена на упорној борби српског народа

ПОДГОРИЦА:Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић честитао је избор нове Владе Црне Горе, која је, како је рекао, првенствено успостављена на доследној и упорној борби српског народа за слободу, равноправност и демократију.

"Честитам избор и владајућем двојцу, Здравку Кривокапићу и Дритану Абазовићу. Надам се да ће влада Кривокапић-Абазовић на најбољи могући начин одговорити великим народним очекивањима", написао је Мандић на свом твитер налогу.

Црногорски парламент данас је, гласовима парламентарне већине, изабрао нову владу, чији је председник Здравко Кривокапић.

Лидер СНП очекује да влада врати амбасадора Божовића

ПОДГОРИЦА: Председник Социјалистичке народне партије Црне Горе Владимир Јоковић изјавио је данас да ће тражити да се у Црну Гору врати амбасадор Србије Владимир Божовић који је због изношења става о Подгоричкој скупштини 1918. проглашен персоном нон грата.

“Желим да Црна Гора обнови односе са Србијом. Од владе желим да врати амбасадора Србије. То је питање односа Црне Горе према Србији. Очекујем да ова власт учини све на помирењу и да Црној Гори у потпуности сване. Ако ова власт одговори томе биће то ренесанса за Црну Гору”, казао је Јоковић новинарима у паузи скупштинског заседања, пренео је подгорички портал ЦдМ.

Рекао је и да од нове владе очекује беспоштедну борбу против криминала и корупције.

Вучић честитао Кривокапићу

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је данас новом премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу избор на ту функцију.

"У име грађана Републике Србије и своје име, желим Вам да са успехом обављате одговорну дужност председника Владе Црне Горе. Надам се да ћете Ви и Ваша Влада својим радом допринети да мир и стабилност политичких прилика у региону буду ослонац за свима потребан економски напредак", навео је Вучић у честитки Кривпокапићу објављеној на Твитеру.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести