Црна Гора осудила наводни напад Срба на конзулат на Флориди

ПОДГОРИЦА: Подгоричка Побједа објавила је да се у америчком граду Палм Бич догодио напад на црногорски конзулат, а за то сумњиче тамошње Србе.
darmanovic
Фото: Vlada Crne Gore
Тим поводом, осудом се огласило црногорско Министарство спољних послова.
 
Из Министарства су поручили да Црна Гора и њени евроатлантски партнери, не могу и неће “затварати очи пред скуповима који имају за циљ дестабилизацију државе и њене европске и евроатлантске перспективе".
 
Најоштрије осуђујући, како се наводи, протесте, угрожавање безбедности и имовине, као и захтеве за уклањање државних симбола испред зграде Почасног конзулата те државе у Вест Палм Бичу, из ресора Срђана Дармановића су саопштили да су “политичке поруке, претње И идеје”, које су се наводно тамо чуле опасна демонстрација фанатизма, национализма, клерикализма и политичког примитивизма најниже врсте, који је током деведесетих довео до рата и најтежих злочина".
 
Подгоричка Побједа је јутрос објавила да је неколико особа, које су наводно носиле српска обележја, напало синоћ тај конзулат на Флориди и покушали да скину црногорску заставу, али су брзом интервенцијом америчке полиције осујећени у тој намери.
 
Из црнгорског МСП наводе да је све то у супротности са свим суштинским вредностима либералних демократија на којима су утемељене и САД и Европска унија и Црна Гора.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести