Дачић: Данас лет за Москву и Варшаву, сутра Франкфурт

БЕОГРАД:  Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је Влада Србије у договору са председником Александром Вучићем данас организовала лет Ер Србије за Москву и Варшаву којим ће бити враћено 144 наших грађана, а за сутра је предвиђен лет за Франкфурт.
dacic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Међу путницима се налазе студенти, болесници, труднице, наши грађани који су остали без посла, као и више наших спортиста и тренера, рекао је Дачић за Танјуг.

Он је навео да су између осталих и одбојкашки тренер Слободан Ковач, фудбалски тренер Миодраг Божовић, кошаркашки Стефан Јовић, и Никола Ребић, одбојкашица Бојана Дрца, одбојкаши Никола Јововић, Дражен Лубурић и Марко Ивовић, фудбалери Срђан Миаиловић, Ђорђе Деспотовић, Мирослав Богосавац, кошаркашица Катарина Вучковић.

"Овим летом ће стићи и хуманитарна помоћ и донације које је прикупила наша амбасада у Москви, у оквиру које је и шест преносних и један клинички респиратор", рекао је Дачић.

Он је најавио да је за сутра предвиђен лет Ер Србије за Франкфурт, који је платила Канада за превоз њихових држављана из Србије, а истим летом ће у Србију бити превезени наси грађани.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести