Дачић и Годфри: Ко год да победи, добри односи се неће мењати

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић и амерички амбасадор Ентони Годфри сагласни су да исход избора у САД, ко год буде победио, неће променити добре билатералне односе
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i američki ambasador Entoni Godfri Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић и амерички амбасадор Ентони Годфри Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић и амерички амбасадор Ентони Годфри сагласни су да исход избора у САД, ко год буде победио, неће променити добре билатералне односе који су у претходном периоду имали снажан позитиван тренд, саопштено је из Народне скупштине.

Годфри је данас Дачићу у парламенту пожелео успех у обављању одговорне функције и изразио уверење да ће, као председник парламента, допринети подизању нивоа и професионалности Народне скупштине.

Захвалио је на одличној сарадњи оствареној у претходном периоду и, како се наводи у саопштењу, личним напорима које је Ивица Дачић као министар спољних послова уложио на унапређењу билатералних односа САД и Републике Србије.

Изразио је наду да ће успешна сарадња бити настављена и да ће у предстојећем периоду доћи до интензивирања парламентарне сарадње између две државе.

Дачић је упознао саговорника са приоритетима рада Народне скупштине у предстојећем периоду, истичући снажну решеност да током мандата ради на оснаживању улоге Народне скупштине и унапређењу њеног рада.

Изразио је спремност да на новој функцији настави активан ангажман у циљу даљег јачања односа САД и Републике Србије, који су последњих година значајно унапређени, чему је, каже се, велики допринос дао амбасадор Годфри и Амбасада САД у Београду.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести