Дачић и Шукри: Значајни потенцијали за унапређење сарадње

Министри Дачић и Шукри су изразили очекивање да ће, убрзо по формирању Владе Србије, бити настављен политички дијалог на високом и највишем нивоу између Србије и Египта.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

БЕОГРАД:  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и министар иностраних послова Арапске Републике Египат Самех Шукри сагласили су се данас да постоје значајни потенцијали за унапређење билатералне сарадње, посебно на пољу економије.

Како је саопштило Министарство спољних послова, Дачић је данас са египатским колегом разговарао телефоном, а у разговору је констатовано да су односи Србије и Египта добри и да две земље везује традиционално пријатељство.

Министри Дачић и Шукри су изразили очекивање да ће, убрзо по формирању Владе Србије, бити настављен политички дијалог на високом и највишем нивоу између Србије и Египта.Изразили су наду да ће, по нормализацији епидемиолошке ситуације, бити могуће организовати заседање Мешовитог комитета за економску сарадњу.

Министар Шукри је изразио задовољство што је и ове године велики број туриста из Србије посетио Египат и подвукао да египатске власти предузимају све неопходне епидемиолошке мере у циљу сузбијања ширења епидемије Kовид-19.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести