Дачић информисао амбасадоре Србије о ситуацији на КиМ

БЕОГРАД:  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Министарству са више амбасадора Србије, које је детаљно информисао о ситуацији на Косову и Метохији и једностраним актима Приштине.
Dačić sa  ambasadorom Srbije u Portugalu Oliverom Antićem Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић са амбасадором Србије у Португалу Оливером Антићем Фото: Танјуг/видео

Шеф српске дипломатије разговарао је с амбасадорима Србије у Португалу Оливером Антићем, у Аустрији Небојшом Родићем, у Албанији Мирољубом Зарићем, у Нигерији Ђуром Ликарем и са амбасадорком Мисије Србије у Савету Европе Александром Ђуровић.

Дачић је детаљно информисао наше амбасадоре о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, саопштио је МСП.Шеф дипломатије је пренео амбасадорима Србије разговоре с највишим званичницима других земаља које је имао у протеклом периоду.

У одвојеним разговорима са амбасадорима Србије, министар је поновио спољнополитичке приоритете наше земље и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Амбасадори су детаљно изложили министру Дачићу ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са датим земљама, али и о могућностима интензивнијег продубљивања односа на мултилатералном плану, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести