Дачић: Кривична пријава-још једна прљава игра Приштине

БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је подношење кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића још једна прљава игра Приштине, која показује да они не желе никакав договор са Србијом, већ само даље заоштравање ситуације.
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

Дачић је подношење кривичне пријаве у Приштини оценио и као "врхунац лудила и лицемерја".

"Цео свет зна да у Рачку нису убијени цивили већ припадници ОВК, да је Вилијем Вокер наметнуо причу у злочину над цивилима, да су Клинтон и Олбрајтова говорили о масакру, иако то није потврђено ни истрагом Хелен Ранте", нагласио је Дачић у изјави за Танјуг.

Он је указао да је чак и Хашки трибунал одустао од те тачке оптужнице против Слободана Милошевића и да је та лаж о масакру над цивилима искоришћена као непосредно оправдање за агресију и бомбардовање Србије.

"Та лажна држава Косово је своју пропаганду базирала на лажима, и никакве кривичне пријаве не могу то да измене", истакао је Дачић.

Он наглашава да ниједан међународни суд није никада пресудио да је био у питању, како они кажу, масакр над цивилима.

"Уосталом, на њиховим рукама су пронађене барутне честице, што је доказ да су користили ватрено оружје, односно да нису били цивили него припадници ОВК", навео је Дачић и упозорио да је због свега тога Приштина данас највећа претња за мир и стабилност региона.

Против председника Србије Александра Вучића у Приштини је раније данас поднета кривична пријава пред Специјалним тужилаштвом Косова „због негирања злочина и масакра у Рачку", потврдио је адвокат Том Гаши.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести