Дачић о влади: Оставите Вучићу и мени да то решимо

БЕОГРАД: Одлуку о томе да ли ће СПС бити и у наредној влади донеће Александар Вучић и његова странка, каже председник СПС Ивица Дачић и понавља да је СПС спреман на наставак сарадње са СНС у новој влади.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Упитан о наводима да ће СПС у новој влади имати мање министарстава, Дачић је рекао да су после избора разне врсте прича и нагађања око тога шта ће бити, неће бити, ко ће бити, колики број... али да са Вучићем никада није разговарао о бројкама.

"Ми смо увек разговарали о циљевима, о политици и увек смо изналазили решења. Оставите ви то Вучићу и мени да решимо", рекао је Дачић за ТВ Прва.

На питање када се последњи пут чуо са Вучићем, Дачић је рекао нема дана у последњих осам година а да нису имали контакт, да су се свакодневно, или виђали или чули телефоном, и навео да се са Вучићем чуо јуче.

"Јуче, јутрос нисмо стигли", додао је Дачић.

Навео је да су Вучић и СНС победници избора одржаних 21. јуна и напоменуо да су СПС и он лично поносни на оно што су заједнички са СНС урадили у протеклих осам година и да је све то било у интересу Србије.

"Спремни смо да у интересу политичког и државног јединства Србије наставимо сарадњу. Наравно, одлука о томе припада и треба да је донесе Вучић и његова странка. Та одлука, као што је сам Вучић најавио, биће у наредних 15-ак дана. Са наше стране нема ништа ново. Ја и сви други наши људи настављамо свој посао у интересу Србије", каже Дачић, који је први потпредседник Владе и министар спољних послова.

Навео је да и даље ради свој посао као да је ситуација потпуно нормална, што и јесте тако и да је то његова обавеза.

"Овако би говорио и да сам у власти и да сам у опозицији", рекао је Дачић, који је за ТВ Прва говорио и о томе када ће Влада расправљати о увођењу карантина и негативног ПЦР теста за улазак странаца у Србију и о дијалогу са Приштином.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести