Дачић: Од 1. јула конкретније о међустаначком дијалогу

БРИСЕЛ: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић најавио је да ће се од 1. јула конкретније знати планови и агенда за наставак међустраначког дијалога у Србији.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Дачић је новинарима у Бриселу рекао да су га посредници Владимир Билчки, Тања Фајон, Едурад Кукан и Кнут Флекенштајн на јучерашњем састанку информисали да још чекају одобрење Европског парламента за путовања ван ЕУ.

Дачић је у име Републике Србије поновио спремност да се организује међустраначки дијалог и да се у доброј вољи саслушају сви предлози и процени шта је реално да буде прихваћено.

"Скренуо сам пажњу да међустраначки дијалог странке не треба да схвате као начин за долазак на власт, јер то није фонтана жеља већ тај разговор може да буде успешан само ако је реалан и ако су предлози одрживи и оствариви”, поручио је Дачић.

Он је додао да је посреднике ЕП информисао о току међустраначког дијалога са оним странкама које не желе учешће странаца у разговорима уз констатацију да је на тим састанцима владала коректна и радна атмосфера и да су пређене готово све планиране теме.

Посредници ЕП су Дачићу пренили да су одржали 15 онлајн консултација у припремном периоду пред другу фазу међустраначког дијалога у Србији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести