Дачић: Повлачење кандидатуре Косова доказ јачања Србије

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас је Приштина повукла кандидатуру Косова за чланство у Интерполу јер је схватила да "не постоји ни један промил шанси" да постане чланица ни те светске полицијске организације, ни других важних међународних организација.
Ivica Daćić na Bezbednosnom forumu Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

У изјави за јавност, он је истакао да је то "доказ ојачане међународне позиције Србије и дефинитиван крај илузије да је Приштини све дозвољено" и да "једнострани акти Приштине више не могу да прођу док је Србија јака".

"За тзв. Косово је било боље да се нису ни кандидовали јер би гласање показало колико су изгубили ранију подршку. То је резултат наше државне политике, политике председника Александра Вучића, Владе и Министарства спољних послова", рекао је Дачић.

Он је навео и да је у протеклих седам дана потврде тога добио у разговорима с министрима спољних послова 81 земље.

"Иако је Приштина повукла кандидатуру за чланство у Интерполу, желим да захвалим свим земљама које поштују територијални интегритет Србије. Захваљујем колегама из Министарства унутрашњих послова с којима смо заједно напорно радили на остваривању овог циља", закључио је Дачић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести