Дачић с председником Националне скупштине Кеније

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се с председником Националне скупштине Републике Кеније Џастином Мутуријем.
Ivica Dačić dodelio orden Milici Pivnički Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић доделио орден Милици Пивнички Фото: Тањуг/видео

Дачић је изразио задовољство односима две земље које краси традиционално пријатељство још из времена Тита и првог председника Кеније Џома Кенијате.

Шеф дипломатије је захвалио на подршци коју Кенија пружа суверенитету и територијалном интегритету Србије. Указујући на одличне и традиционално пријатељске односе Кеније са Србијом, председник Националне скупштине Мутури је потврдио наставак подршке Кеније по питању КиМ на билатералном и мултилатералном плану.

У разговору је изражен обострани интерес за даље унапређење билатералних односа кроз размену посета на свим нивоима и јачање економске и других облика сарадње.

Заједнички је оцењено да постоји обострана жеља да се односи два народа развијају, као и да се сарадња у свим сферама интензивира.

Двојица саговорника констатовала су да има много могућности за јачање билатералне сарадње Србије и Кеније, посебно економске, и да, с тим у вези, треба дати посебан подстицај привредницима двеју земаља.

Дачић је рекао и да ће Србија подржати кандидатуру Кеније за несталног члана Савета безбедности Уједињених нација у периоду 2021-2022, на изборима који ће се одржати у јуну 2020. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести