Дачић: Србија искрено посвећена регионалној стабилности 

БЕЧ: Потпредседник српске владе и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је данас у Бечу да је Србија искрено приврежена наставаку свог европског пута, добросуседским односима и унапређењу регионалне стабилности, као и даљем јачању наших привреда.
Ivica Dacic
Фото: FoNet

" У потпуности смо посвећени дијалогу са Приштином, под вођством ЕУ, и имплементацији свих споразума који су до сада постигнути, нарочито о дуго очекиваном успостављању Заједнице српских општина", рекао је Дачић у свом обраћању на 24. министарском савету ОЕБС.

Верујемо, казао је Дачић, да је отворен и искрен дијалог једини пут да се побољша свакодневни живот људи који живе на Косову и Метохији и зато је од изузетне важности да ОЕБС остане неутралан и поуздан партнер.


Накратко са Тилерсоном и Лавровом

Први потпредседник владе и шеф српске дипломатије Ивица Дачић разговарао је данас у Бечу са шефом америчке дипломатије Рексом Тилерсоном уочи почетка 24. Савета министара ОЕБС.

Он је, након што је дошао у Палату Хофбург, у ВИП салону, где су се, по доласку окупили шефови дипломатија земаља чланице ОЕБС, на кратко разговарао са Тилерсоном.Такође, имао је кратак разговор и са шефом украјинске дипломатије Павлом Климкином.
Пред сам почетак седнице Дачић је неколико минута провео у разговору са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровим.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести