Дачић: У САД су много гледали Рат светова

БЕОГРАД: Приче о томе како Србија седи на две столице су глупости, јер су неки људи, укључујући и представнике Стејт дипартмента, много гледали "Рат светова" и научно фантастичне приче, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић, поводом тврдњи заменика помоћника државног секретара САД Брајана Хојт Јиа.
dacic konferencija2, tanjug dragan kujundzic
Фото: Ивица Дачић, фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Србију уопште не интересују туђе столице, нити имамо две, само једну, а то је Србија. Радићемо све што је у интересу Србије, ма шта год неко рекао са стране, рекао је Дачић новинарима после отварања изложбе "Сва лица српског

дипломате Нушића".

Он је истакао да Влада води политику која штити државне и националне интересе.

Упитан да ли ће особље руско-српског хуманитарног центра у Нишу добити дипломатски статус, Дачић је поручио да то сигурно не зависи ни од САД ни Русије, него од Србије.

Многе међународне институције у Србији имају одређени статус и привилегије у складу са Бечком конвенцијом... Никад није било предвиђено да хуманитарни центар има дипломатски, него статус службеника амбасаде, објаснио је он.

Дачић је констатовао да Русија, ако би слала неког шпијуна, онда би то радила на начин да има дипломатски, а не статус какав имају баштовани у америчкој амбасади.

У центру у Нишу, напоменуо је он, има пет Срба, четири Руса и један пас и "ако је то чега Америка треба да се плаши, онда је овај свет дошао до своје антитезе".

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести