Џаферовић: Нема размена територија БиХ са Србијом и Хрватском

САРАЈЕВО: Бошњачки члан Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић изјавио је данас да су границе са Србијом и Хрватском познате и међународно признате.
1
Фото: Youtube Printscreen

Он је то рекао поводом недавне изјаве председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика да би требало прихватити споразум о разграничењу који је предложила Србија, преноси Клиџ.

"Границе су познате и оне се данас поштују. Проблем је то што Република Србија тражи од БиХ размену територија пре него што се закључи уговор о познатим границама. Нема никаквих размена територија. Након закључивања уговора, решаваћемо погранична питања у интересу обе државе", изјавио је Џаферовић.

Он је додао и да су границе са Хрватском познате, али да та земља оспорава оно што су потписали Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман.

"Хрватска сада оспорава оно што је потписано између Изетбеговића и Туђимана као међудржавни споразум о граници, одбијају да то ратификују. Зна се да граница иде средином залива, да врх полуотока Клека у територији БиХ, а данас оспоравају оно што је потписано 1999. године. Зна се да БиХ има право приступа отвореном мору изван Хрватског сувернитета", рекао је Џаферовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести