Џаферовић прети укидањем Српске

САРАЈЕВО: Актуелни председавајући Председништва БиХ, бошњачки представник Шефик Џаферовић је, поводм спекулација да би се током дијалога Београда И Приштине у Вашингтону, могло поставити и питење паралеле са Републиком Српском, рекао да се ради о ''''смишљеном покушају'''', који је узалудан и никада се неће догодити.
dzaferovic
Фото: predsjednistvobih.ba, arhiva
''''" РС и Косово немају ништа заједничко, једно што је заједничко је то што је Милошевићев режим и у Босни и Херцеговини и на Косову извршио масовне злочине. Република Српска може бити само административна јединица унутар уставоправног поретка Босне и Херцеговине или не постојати као ентитет, нека добро поведу рачуна о томе”, поручио је Џаферовић
 
Он је за сарајевску Н1 тв рекао да је свако повезивање БиХ са дијалог Београда и Приштине води, како тврди, комплетан регион у дестабилизацију.
 
Према речима Џаферовића, Србија треба на делу да докаже пријатељство према Босни и Херцеговини.
 
'''' Они(Србија) воле да кажу да су гарант Дејтонског мировног споразума. Србија је учесница у рату у БиХ, она је вршила агресију и због тога је потписница. Обавеза која из Дејтонског мировног споразума за потписнице Србију и Хрватску, обавеза је да поштују суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине и да не предузимају ниједну радњу која би то угрозила. Немају никаква права, а поготово она права која они у свакодневној пракси имају да кажу'''' ,сматра је Џаферовић.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести