ДАНАС ЈЕ ДАН СРАМА У ПС САВЕТА ЕВРОПЕ Дачић: Први пут у историји препоручено ЧЛАНСТВО нечега што НИЈЕ ДРЖАВА

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је вечерас, након што је у Парламентарној скупштини Савета Европа (ПССЕ) усвојена препорука да се тзв. Косову одобри да постане члан Савета Европе, да је данас дан срама у ПССЕ, будући да је први пут у историји, како је истакао, препоручено чланство нечега што није држава, и које притом не испуњава основне услове у домену људских права и слобода.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Данас је дан срама у Парламентарној скупштини Савета Европе. Први пут у историји препоручено је чланство нечега што није држава, и које притом не испуњава основне услове у домену људских права и слобода, поручио је Дачић, саопштено је из Министарства спољних послова.

Истакао је да Приштина већ 11 година одбија да формира Заједницу српских општина, што је њихова међународна обавеза, као и да спроводи политику терора над српским народом и етничко чишћење.

Овом одлуком, наметнутом силом међународних моћника, поткопали су темеље самог Савета Европе и међународног правног поретка, нагласио је Дачић.

О каквом принципу заштите територијалног интегритета ће даље причати, када су нарушили територијални интегритет Србије? и ћемо наставити нашу борбу свим снагама, борићемо се да та одлука не буде усвојена на Комитету министара 16. маја. А видећемо и колико вреди реч међународне заједнице коју су дали председнику Александру Вучићу да Косово неће бити примљено у Савет Европе док не формира Заједницу српских општина.  ли ће то опет бити лаж, упитао је шеф српске дипломатије.

Парламентарна Скупштина Савета Европе (ПССЕ) усвојили су вечерас нацрт извештај известиоца за тзв. Косово у СЕ Доре Бакојани, у којем се препоручује да се тзв. Косову одобри да постане члан Савета Европе.

За пријем тзв. Косова у Савет Европе гласало је 131 од 171 присутног члана ПС СЕ, 29 је било против, а 11 је било уздржано.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести