Данас се наставља суђење Беливуковој групи ШТА ЋЕ ДА ПОКАЖЕ "СКАЈ"

БЕОГРАД: У Специјалном суду у Београду данас би, извођењем доказа са криптоване апликације "Скај", требало да се настави суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.
belivuk
Фото: Youtube Printscreen

У судници је ове недеље приказана комуникација, односно преписке, фотографије и аудио снимци припадника ове групе, а везано за убиства Александра Глигоријевића Пукија и Горана Величковића.

На претходном суђењу почело је извођење документације везано за убиство Лазара Вукићевића, што би требало да се настави и данас.

Према наводима из оптужнице, за време Вукићевићевог убиства вође групе су заједно са Небојшом Јанковићем били у Црној Гори, где су отели, а касније, како се сумња, и убили Милета Радуловића званог Капетан, као и Дамира Хоџића и Адиса Спахића.

С обзиром на даљину, припадници ове групе су вође упућивали преко гласовних порука шта се дешава у Београду и договарали су се где ће и кад да отму Вукићевића. 

Након Вукићевића, ова група је, како се сумња, починила и убиства Милана Љепоје, Здравка Радојевића, Николе Михајловића и Николе Митића.

Суђењу у понедељак и уторак су присуствовали окривљени-сарадници Срђан Лалић, Никола Спасојевић и Бојан Хрватин, који ће и данас бити доведени у суд.

Окривљени-сарадници су присутни како би идентификовали људе са фотографија и гласове.

Лалић, Хрватин и Спасојевић су се нагодили са тужилаштвом да за мање казне затвора испричају своја сазнања о злочинима која су починили припадници ове групе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести