Делегација Србије на Парламентарној скупштини СЕ

БЕОГРАД: Стална делегација Србије при Парламентарној скупштини Савета Европе (СЕ) започела је данас своје учешће на првом делу редовног заседања за 2021. годину, које се одржава од 25. до 28. јануара.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Парламентарна скупштина Савета Европе на почетку заседања верификовала је мандате члановима наше делегације, на чијем челу се налази председник Народне скупштине Ивица Дачић, наводи се у саопштењу парламента.

Током четири дана заседања посланицима ће се, осим генералног секретара СЕ Марије Пејчиновић Бурић, обратити и министар спољних послова Немачке Хаико Мас, који председава Комитетом министара Савета Европе, и европски комесар за правосуђе Дидије Рејндерс.

Осим редовних тема, на дневном реду ће се наћи и дебата о вакцинама против корона вируса, а делегацијама ће се тим поводом обратити генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус.

Због епидемиолошких разлога јануарско заседање Парламентарне скупштине Савета Европе организовано је у хибридном формату, односно, делегацијама је остављена могућност да отпутују у Стразбур и физички присуствују заседању или да учествују путем видео-конференцијске везе.

Стална делегација Србије, као и већина делегација, учествоваће на овом заседању путем видео конференције.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести