Демократска странкa против продужења распуста

Демократска странка (ДС) саопштила је данас да се оштро противи продужењу распуста у основним и средњим школама и тражи да се настава и даље одвија по усвојеном школском календару и то по већ утврђеном моделу семафора.
skole bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Изузетно, ако здравствена ситуација то налаже предлажемо да се часови у наредном периоду држе у онлајн формату, у пуном обиму од 45 минута, по важећим распоредима часова, наводи се у саопштењу.

Потпуно је невероватно да Кризни штаб није прекинуо наставу у септембру и октобру, када је дневни број новозаражених прелазио и по 8.000, а желе то да учине то када је тај број пао на око 2.000, мишљење је члана одбора ДС за образовање Милоша Милићевића.

Уколико се распуст продужи, сви наставници мораће да помере писмене провере раније од већ утврђених датума, што ће додатно оптеретити ученике и отежати процес закључивања полугодишњих оцена, а други проблем је што ће ови наставни дани морати да се одрађују или суботама или ће школска година морати да буде продужена, предочио је Милићевић.

Невероватно је да се Кризни штаб правио мртвим када је овај талас био на врхунцу и када је велики број ученика и наставника био заражен ковидом, а данас, када је број заражених у паду, они би да затворе школе, а оставе отворене кафиће, спортске догађаје и масовне митинге Српске напредне странке, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести