Ђилас: Без сарадње с онима који уђу у тела из предлога ЕП

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде (С СП) Драган Ђилас изјавио је данас да та странка неће сарађивати са делом опозиције који прихвати учешће у Републичкој изборној комисији и надзорном телу за медије, што су предложили посланици Европског парламента у оквиру дијалога о изборним условима.
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

Ђилас је за Н1 рекао да су европски посредници "задали још један ударац" свима који верују да је Србији место у ЕУ и да је то "најбољи начин да живимо боље".

"Није фер и поштено према људима који се овде 30 година боре за ЕУ, који желе само слободу да изразе своју вољу, да направите папир у ком нема ништа од тога, у ком су бесмислени предлози”, рекао је Ђилас.

Он тврди да у предлогу посредника из ЕП "нема ничега" и да се предлаже прављење "паралелног РЕМ-а у ком је половина чланова РЕМ-а".

Ђилас тврди и да је опозиција имала захтеве само у вези са РТС-ом и да није тражила ништа везано за остале телевизије, али је поновио да се залаже за то да се Пинк затвори.

Говорећи о томе да ли је предлог посланика ЕП поделио опозицију, Ђилас тврди да, како каже, све релевантне политичке организације имају негативан став о документу.

Он је изразио очекивање да ће опозиционе странке које су, како се изразио," за промену режима", одбити даљу причу о томе.

Упитан да ли ће С СП учествовати на следећим изборима 2022. године, рекао је да је сада рано за ту одлуку, али да "бојкот, па две године дијалога није решење".

Додао је да ће одлука бити донета "у недељама које долазе", заједно са другима из опозиције са којима С СП сарађује.

Ђилас је додао да има негативан став о изласку Народне странке на изборе у Неготину 17. октобра, али је рекао да неће да критикује ту одлуку јер, како је навео, НС Вука Јеремића сигурно никад неће ући у власт са СНС.

Ђилас је рекао и да његова странка "неће одустати" због инцидента у Вршцу, када су челнике С СП, како је саопштила та странка, опколили људи који су покушавали да их зауставе у промоцији новина и разговору са грађанима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести