Ђилас: Наш план или повлачење

БЕОГРАД: Лидери Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас, Борко Стефановић, Мариника Тепић и Дејан Благојевић представили су данас на конференцији за новинаре "План за дан после" смене власти у Србији и показали потписану изјаву да ће се повући из политике уколико за шест месеци по промени власти не буду спроведене у дело мере из тог плана.
1
Фото: FoNet/Božana Pavlica

Гарантујемо да ћемо у шест месеци после промене режима омогућити да сваки лекар почетник у Србији има плату од бар 1.000 евра, да свака медицинска сестра има бар 600 евра, да се почетна плата сваког наставника у школи креће од 700 евра, да свако старији од 65 година а нема никакве приходе добија бар 100 евра месечно, рекао је председник ССП Драган Ђилас, који је заједно са Стефановићем, Тепић и Благојевићем потписао изјаву да ће се повући из политике уколико тај план не буде спроведен.

"Уколико то не испунимо нећемо се више бавити политиком јер онда и не заслужујемо да будемо на тим местима", нагласио је Ђилас.

Оценио је да је Србија близу "дана после".

"Зна Александар Вучић да не може више да победи на председничким изборима, да немају никакве шансе на парламентарим изборима, очекујем изборе већ до краја године, и да 2022. буде година када ћемо ми показати како држава може да изгледа а људи да живе", поручио је Ђилас.

Тепић је рекла да је окосница тог плана увођење одговорности за учињено, а не само смена режима и система, и да се предвиђа усвајање три кључна закона, о пореклу имовине, специјалном антикорипцијском тужиоцу и о забрани бављења јавним послом.

"И онда неће више бити оних флоскула 'казниће вас грађани на следећим изборима', нећете ни моћи да се кандидујете када независна, слободна, самостална тела као и правосуђе буду доказали, а много доказа ће бити, да сте се огрешили о грађане и грађанску част", истакла је Тепић.

Стефановић је најавио да ће изјава о повлачењу из политике уколико план не буде спроведен првог радног дана бити оверена код нотара и достављена медијима, и додао да данашњим даном почиње промоција "Плана за дан после" широм Србије.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести