Ђилас: Протести су били мирни, власт реаговала брутаном силом

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас данас је прокоментарисао протекле догађаје око блокаде путева широм Србије као мирни протест грађана,а власт оптужио да је на такав протест реаговала "бруталном репресијом ".
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

Ђилас је уз то оптужио министра унутрашњих послова Александар Вулин и председник Србије Александар Вучић о да стоје иза свих догађаја током протеста и затражио да буду пуштени они који су на протестима ухапшени, а да се приведу налогодавци и извршиоци "батињања".

"Знамо да је тај догађај организован од стране државе, држава је повукла полицију, државним аутомобилима су довезени батинаши који нису хапшени и поред свих доказа", рекао је Ђилас новинарима, испред Скупштине где се одржава седница Скупштине Града Београда

Лидер С СП-а казао је да свако има право у земљи да исказује протест, као и да, тврди, има право да блокира саобраћај на одређено време.

Тврди да нико нема право да због тога оне који протестују малтретира, а камоли, како каже, пребија.

Навео је да је Соња Пернат, мајка троје деце, ухапшена у Зрењанину и рекао да су јој стављене лисице на руке као да је серијски убица, а не особа која је мирно протествовала.

"Видели смо командира полиције у Београду како одгурује грађане и ону жену баца преко ограде. Сви који су јуче говорили да је то у скалду са правилима реаговања полиције су лагали", казао је Ђилас.

Наводећи да је колумнисткиња Љиљана Смајловић казала да багер није хтео да згази људе и да се кретао споро, Ђилас иронично каже да су иначе багери познати по томе да се крећу 100 километара на сат најмање.

eks
29.11.2021 • 13:26
Hajde da tebi mirno blokiramo ulaz u kuću i stan , pa da vidimo kako ćeš reagovati . Blokade puteva i mostova su onemogućavanje normalnog života. To je teror .
Ramamti Ezer
29.11.2021 • 13:55
Da li će ovi revoltirani ljudi shvatiti da čak i da vladajući povuku sve sporne zakone, i pri tom još siđu sa trona, ništa bolje neće biti? Jer će doći nova garnitura političara koji će doneti neke druge propise i norme koji će opet izazvati bunt i ustanke! To je zato što čovek vlada nad drugima da ih upropasti a ne da im obezbedi bolji život. Dok god ovom planetom vladaju nesavršena ljudska bića, biće pobuna i stanje u svetu će biti sve gore i gore.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести