Димитријевић: Коначни резултати најкасније 15. априла

БЕОГРАД: Коначни резултати председничких избора биће објављени најкасније у суботу, 15. априла, у 20 сати, саопштио је данас председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић. 
glasanje
Фото: Tanjug (Tanja Valić)

Избори ће бити поновљени на осам бирачких места у уторак, 11. априла, а рок за саопштавање коначних резултата избора је најкасније 96 сати од затварања бирачких места, прецизирао је Димитријевић на седници РИК-а.

Каже и да је одштампан материјал за понављање избора на тим бирачким местима, те да је достављен РИК-у. 
Иначе, Комисија је данас одлучила да се верификују изборни резултати са седам бирачких места у Власотинцу, након што је, током паузе РИК обавила увид у џакове са изборним материјалом.

 
Раније данас анулирани су резултати председничких избора на 11 бирачких места на којима није било могуће утврдити вољу бирача.

Одлучено је и да данас до поноћи буде омогућен увид у изборни материјал са гласања на више бирачких места, по захтеву Српског покрета Двери и група грађана "За Србију без страха" и "Доста је било". 

Двери су тражиле да им се омогући увид у изводе из Јединственог бирачког списка за сва бирачка места на Косову и Метохији. 
Група грађана „За Србију без страха“ тражила је увид у изборни материјал, а нарочито у изводе из бирачких спискова, записнике бирачких одбора, записнике РИК-а и гласачке листиће за осам бирачких места у Београду. 

Такође, тражен је увид у бирачки материјал са појединих бирачких места у Зајечару, Лозници, Кикинди, Пожаревцу, Александровцу, Пироту, Сјеници, Тутину, Новом Пазару, Панчеву, Жагубици, Петровцу на Млави, Суботици, Параћину и Врбасу.

Група грађана „Доста је било“ затражила је увид у целокупан изборни материјал са по два бирачка места на Вождовцу и Новом Београду, једног на Савском венцу и Раковици, два у Новом Саду, као и са по једног бирачког места у Смедереву, Крушевцу, Новом Бечеју, Бечеју И Новој Пазови. 
Та група грађана затражила је увид и у изборни материјал са четири бирачка места у Сјеници и са два бирачка места у Новом Пазару. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести