Ђинђићева ћерка Јована у Влади Србије

БЕОГРАД: Ћерка бившег премијера Зорана Ђинђића, Јована (27), ангажована је у Тиму владе Србије за социјално укључивање и смањење сиромаштва, на позицији координаторке за родну равноправност и људска права. 
Jovana Djindjic/Tanjug
Фото: Tanjug

Јована Ђинђић дипломирала је 2013. године на Факултету за медије и комуникације Универзитета "Сингидунум", на смеру Комуникологија, а завршила је мастер студије из области социјалне когниције на колеџу у Лондону.

Од марта до септембра 2016. године стажирала је у тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва, где се бавила питањима која се тичу ЛГБТ популације, социјалног укључивања Рома и Ромкиња и инклузивног образовања. 

Како се наводи, од октобра до децембра 2016. стажирала је у групи за социјалну инклузију Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а од јуна 2017. она је координаторка за родну равноправност и људска права - наводи се у њеној биографији на званичном сајту Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва. 

Према подацима на сајту владе, тим у којем је Јована Ђинђић ангажована надлежан је за јачање капацитета Владе с циљем да развија и спроводи политике социјалног укључивања, засноване на примерима добре праксе у Европи, као и да пружа подршку ресорним министарствима у развијању и спровођењу политика социјалног укључивања, уз редовне консултације с организацијама цивилног друштва. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести