Добра сарадња са фондацијом Конрад Аденауер

БЕОГРАД: Интернационални секретар СНС и министар за европске интеграције и Јадранка Јоксимовић састала се данас у Београду са директором Фондације Конрад Аденауер (КАС) у Србији Норбертом Бекманом. 
joksimovic, tanjug arhiva
Фото: Jadranka Joksimović, foto: Tanjug, arhiva

Разговарали су о досадашњој успешној сарадњи и наставку исте, са аспектом на образовни програм "Политикас" намењен омладини СНС, процесу европских интеграција Србије и другим темама.
Јоксимовић је посебно акцентовала образовни програм "Политикас" који реализује фондација Конрад Аденауер за омладину СНС ради пружања додатних знања из савремене политичке теорије и праксе која ће допринети унапређењу њиховог политичког ангажовања.
Јадранка Јоксимовић навела је да су европске интеграције стратешки интерес Србије и да је Немачка као наш највећи билатерални донатор са више од 1,6 милијарди евра донација у последњих петнаест година значајна са бројних аспеката. 
Она верује да ће подршка Немачке и у наставку процеса приступања ЕУ бити настављена. Министар је истакла да је Србија фактор стабилности у региону.
Директор фондације Конрад Аденауер, Норберт Бекман, похвалио је резултате и реформе које Србија спроводи у процесу приступања ЕУ. 
Истакао је да ће КАС и у будуће, кроз обуке и семинаре које организује допринети оснаживању страначких кадрова и још успешнијој сарадњи СНС и Фондације, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести