Додик: Америка и Бећировић - прваци у рушењу Дејтонског споразума

БАЊАЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су Америка и бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић прваци света у рушењу Дејтонског мировног споразума, те поручио да и даље намерава да се доследно држи слова тог споразума.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

"А ти лицемери какав је он, који покушавају да направе лажни наратив од тога како неко руши Дејтон, а у суштини га брани, говори о томе да они желе да направе неку нову политичку филозофију о томе да није довољно читати, видети, разумети, него је довољно само да будеш послушник. А ја нисам то, као што је Бећировић, који показује то у Сарајеву и у Америци", рекао је Додик у Зворнику, коментаришући Бећировићеве наводе да су санкције појединцима "попут Додика, нужне, јер угрожава темеље Дејтонског мировног споразума".

Додик је указао да се покушава наметнути наратив како је нешто БиХ надређена ентитетима и измишља се прича да је имовина у надлежности БиХ.

"Смислили су да направе једну брљотину коју чине заједно Американци и муслимани у Сарајеву и сад покушавају да наметну тај наратив како је нешто БиХ надређена ентитетима", навео је Додик, пренела је РТРС. Поручио је да се то није дешавало и да се тако нешто неће ни десити.

"То није истина, то је превара и подвала. Охрабрујем их да наставе тако, јер је то најбољи начин да сруше БиХ, што треба да се деси", казао је Додик.

Бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић је у разговору са конгресменом Мајклом Тарнером у америчком Конгресу рекао да су "санкције појединим политичарима у БиХ нису најсрећније решење, али да јесу нужне у случајевима када појединци, попут Милорада Додика, угрожавају темеље Дејтонског мировног споразума".

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести