Додик: Имамо уверавања да је Кина одлучила да прихвати обвезнице Републике Српске

БАЊАЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да располаже уверавањима да је кинеска држава одлучила да прихвати обвезнице Републике Српске као инструменте гаранције и финансирања.
milorad dodik YT
Фото: Youtube Printscreen

"Обично су сви усмерени на Запад, али од пре два дана располажемо уверавањима да је кинеска држава и власт одлучила да као инструменте гаранције и финансирања прихвати обвезнице Републике Српске. Чак нам нуде да изводе радове на изградњи ауто-путева да ми емитујемо обвезнице", рекао је Додик на манифестацији "Избор најуспешнијих у привреди Републике Српске" за 2022. годину, преноси Срна.

Он је додао и да се покушава изаћи на кинеско тржиште и створити алтернатива за све. Очигледно да наш избор мора да буде и једна и друга страна, ми не можемо остати затворени", истакао је Додик. Он је нагласио да је привреда Републике Српске у прошлој години остварила добит већу од три милијарде конвертибилних марака и доддао да се тиме треба поносити јер је то остварено у нестабилним околностима. Навео је да је у јануару покривеност увоза извозом била 97,4 одсто, а да је жеља је да та покривеност пређе 100 одсто.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести