Додик именовао Кустурицу за саветника у Председништву БиХ

САРАЈЕВО: Режисер Емир Кустурица именован је данас за саветника председавајућег Председништва Босне и Херецговине Милорада Додика, чиме је Додик испунио своје обећање дато после избора.
1
Фото: EPA/FLAVIO LO SCALZO

Након што је портал Кликс.ба отворено критиковао чланове Председништва БиХ због тога што нису јавно објавили имена запослених саветника, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик данас је на званичној веб страници колективног шефа државе објавио имена својих најбилижих сарадника, преноси овај босански портал.

Додик је испунио обећање које је дао након што је изабран за члана Председништва Босне и Херцеговине и у свом кабинету као саветника запослио режисера Емира Кустурицу.

У Додиковом кабинету запослено је укупно 11 саветника и један шеф кабинета.

Поред Кустурице председавајућег Председништва Босне и Херцеговине саветују и Драгољуб Рељић (саветник за уставноправна питања), Ана Тришић Бабић (саветница за вањску политику), Перо Симић (саветник за информисање), Драган Вуковић (саветник за сигурносну политику), Радован Ковачевић (саветник за унутрашњу политику) и Радомир Божић (саветник за економска питања). 

Као саветници, а за које није наведена област из које саветују Додика, наведени су Емир Кустурица, Нина Сајић, Биљана Бокић, Бошко Томић и Срђан Перишић.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести