ДОДИК КАЖЕ ДА НАСТАВЉА БОРБУ ЗА ИНТЕРЕСЕ СРПСКЕ; „Идем до краја за Српску и српски народ“

БАЊАЛУКА: Мир и стабилност неприкосновени су у Републици Српској, рекао је данас председник Српске Милорад Додик и истакао да је на тим принципима и засновано деловање власти и дела опозиције.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

Додик је рекао да ће наставити борбу за интересе Српске, без обзира на личне последице.

"Ово је мој избор. Пристао сам на то. Знао сам шта ме чека када сам се одлучио да радим за народ. Идем до краја за Републику Српску и српски народ. Немам помисли да одустанем. Крећем у нову фазу борбе за Републику Српску", рекао је Додик у уводном излагању на посебној седници Народне скупштине Републике Српске на којој посланици разматрају актуелну безбедносну и политичку ситуацију у свету са аспекта реперкусија на Српску.

Он је истакао да се не плаши било какве борбе за Републику Српску, наводећи да ће поднети сваку жртву која то подразумева.

Када је реч о односу ЕУ према овим просторима, Додик је рекао да је Европа доведена у позицију зависности од САД и додао да је у великој кризи.

"Европа се одрекла јефтиних сировина и мора да их набавља по већим ценама. ЕУ убрзава процесе придруживања, нудећи шаргарепе које би требало да навуку друге да се одрекну суверенитета да би одређени центри моћи могли управљати тим просторима", истакао је Додик.

Све је то дало печат регионалним односима на Балкану и у БиХ, рекао је Додик, истакавши да Српска мора спремно дочекати промене у свету.

"Нема примера да функцонишу земље које су изопштене из Европе, али ни овакава ситуација није виђена до сада. Европа је понудила БиХ статус преговарача без јасног датума али траже реформе", подсетио је Додик.

Он је нагласио да је сада јасно да постоје и они који не желе кретање ка ЕУ, рушећи све принципе у БиХ, те навео да је тај пут немогућ са протектором.

"Неко ко нема легитимитет намеће одређена решења. Они нас не слушају и сматрају да смо небитни и подсмевају нам се. Доношење и наметање неких закона је нешто што је планирано. Хтео се забити нож у леђа БиХ. Болно је сада чупање тог ножа, и биће болно", рекао је Додик.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести