Додик: Могли бисмо сами

БЕОГРАД: Члан Председништва БиХ и ледер Савеза независних социјадемоката (СНСД) Милорад Додик рекао је вечерас, отварајући манифестацију Дани Српске у Србији, у Београду да је РС данас слободна заједница српског народа и других који желе у њој да живе и да је РС једина у БиХ самоодржива.
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Он је рекао да ентитет РС има све елементе државности и критерије да буде међународно призната као држава.

Додик је организаторима манифестације предложио да се промени њен назив.

"Уместо "у" у називу "Дани Српске у Србији", да буде "Дани Српске и Србије", јер је то јединство које морамо неговати. Ми смо једно и увек ћемо бити једно. Неће нас зауставити ни тешки политички окршаји које водимо у РС у готово непријатељском окружењу готово 20 година, борећи се за свој политички статус, аутономију коју смо освојили и народ који се жртвовао", рекао је Додик.


Посетио патријарха

Додик је вечерас посетио патријарха српског Иринеја, који се налази на лечењу у Војно-медициској академији (ВМА) у Београду, а за патријархово здравствено стање рекао да је - добро.

Обавештен сам да су санирани неки симптоми вируса који су проузроковали температуру и да тога више нема, рекао је Додик за Срну, а преноси РТРС.


Мало је народа који је издржао политичку тортуру међународног фактора, као што је,како је рекао, издржао ентитет РС.

"Једина би могли сами да наставимо сами. Ни БиХ, ни Федеација БиХ ни кантони, а РС има све. Има територију, народ, власт и све критерије да се међународно верификује у статус државе. Али нема воље великих, а та воља је променљива“ рекао је Додик.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести