ДОДИК ПОРУЧИО Тзв. Армија РБиХ је била злочиначка организација

БАЊАЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да је тзв. Армија РБиХ била злочиначка организација и чињеница да постоје они који обележавају тако нешто говори зашто је БиХ немогућа.
milorad dodik YT
Фото: Youtube Printscreen

"Бошњачки златни љиљан јавио се први да говори о унитарној БиХ за коју су се борили и да позива на неки опрез, али јасно је и да муслимани желе да оживе ту врсту приче која руши Дејтонски споразум и само постојање БиХ доводи у питање. БиХ је највећа лаж и превара коју су странци осмислили да нас вечно заробе у условима у којима је немогуће функционисати", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Председник Републике Српске је тако реаговао на честитку заменика председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића поводом Дана такозване Армије БиХ - 15. априла у којој је навео да је "Армија БиХ једина легална и легитимна војна сила државе Републике БиХ".

Додик истиче да је БиХ осуђена на распад и само њено постојање дестабилизује регион, јер у условима у којима једна страна - бошњачка, стално покушава да превари Србе и Хрвате је немогуће опстати.

"Бошњаци су прихватили да посредством странаца промене политички систем у БиХ и наметну решења, јер очекују да ће тако у неком дужем року обезбедити потпуну доминацију и поништити права и Срба и Хрвата која су загарантована Дејтоном", навео је Додик и истакао: "У Федерацији сваки дан неко маше ратним заставама, а људи који су имали значајну улогу у тзв. Армији РБиХ и чије је учешће у рату требало да буде предмет истражних радњи, седе у најважнијим институцијама. Злочини који су почињени према српском народу су без судског епилога и то није ни чудо када знамо да исти они који су били део те злочиначке организације данас пресуђују само Србима.

То је, наводи, "реалност коју живимо у БиХ, коју нам деструктивни део Запада намеће и коју не прихватамо".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести