Додик преузео дужност председника Српске

БАЊАЛУКА: Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик преузео је данас дужност од досадашње председнице Жељке Цвијановић.
d
Фото: Tanjug (AP Photo/Radivoje Pavicic)

Свечани чин примопредаје дужности одржан је у Палати Републике у Бањалуци, где је Цвијановић уручила Додику заставу и Устав РС.

Додик и Цвијановић су потом потписали свечану изјаву о примопредаји дужности председника Републике Српске, преноси Срна.

Додик је у обраћању након примопредаје дужности подсетио да је трећи пут на овој функцији и оценио да је пред РС "изазовно време које захтева јединство и заједништво", додаје РТРС.

Функција председника није само оперативна, већ и симболична јер у себи носи политички, морални и сваки други дигнитет, навео је Додик.

Цвијановић, која је новоизабрани српски цлан Председништва БиХ, истакла је да је Република Српска стабилна, способна да овлада свим процесима и очува стабилност и мир.

Примопредаји су присуствовали народни посланици Народне скупштине Републике Српске, представници друштвеног и верског живота, и дипломатског кора.

Свечана примопредаја уприличена је након што је Додик положио свечану заклетву на конститутивној седници 11. сазива Народне скупштине Републике Српске.

Свечану заклетву на седници је положила и Цвијановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести