Додик: Противим се било каквој сатанизацији руског народа

БАЊАЛУКА: „Противим се било каквој сатанизацији руског народа, отуђивању имовине, забранама”, навео је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик коментаришући седницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
dodik
Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Он је казао да је јавни простор употребљен за беспотребну галаму будући да никаквих одлука нема, преноси РТРС.

Истакао је да БиХ није у позицији да одлучује ко може да буде у некој од организација.

"Тај ПИК и не постоји. Он је самозвана организација коју нико није изабрао, именовао, они се баве на тај начин, мисле да је њима све доступно. Било какво правно, односно неправно деловање у смислу забрана, поготово отуђивање и отимање имовине које гледамо негде по ЕУ и свету од руских држављана ме подсећа на то када су фашисти упадали у јеврејске куће и српске куће. Одузимали им све, а њих спроводили у затворе и још само нису рекли да треба за Русе да формира неке логоре, што би било веома очекивано", навео је Додик.

Закључци и Резолуција у вези са ратом у Украјини нису усвојени, јер српски посланици нису дошли на седницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Иако су чланови Председништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић раније одбили иницијативу Милорада Додика да заузму став о тамошњим дешавањима, посланици из њихових странака, али и остали из Федерације осуђивали су, како кажу, руску агресију, наводи РТРС.

Чак су усвојили предлог којим траже да се Русија избаци из Савета за спровођење мира. Закључци немају правну снагу и неће бити усвојени у другом кругу, порука је српских посланика.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести