Додик: Први март је био први пуцањ у БиХ

БАЊАЛУКА: Први март 1992. је у ствари био први пуцањ у БиХ, а све што је уследило била је последица чињенице да се покушало са обесправљивањем једног од три равноправна народа у БиХ, изјавио је данас српски члан и председавајући председништва БиХ Милорад Додик.
dodik
Фото: Tanjug (Rade Prelić)
Додик је истакао да инсистирањем на 1. марту као тзв. дану независности БиХ Бошњаци настављају операцију коју су започели 1. марта 1992. убиством српског свата и спаљивањем српске заставе, а то је одузимање права српског народа у БиХ и његово протеривање.
 
"У том светлу видим и данашњу изјаву Жељка Комшића коме су папири меморијалног центра послужили да на дневни ред стави своју политичку агенду као резервни бошњачки члан Председништва у којој Србе поистовећује са нацистима, намеће им колективну кривицу за индивидулане злочине, тражи измену Устава по питању Сребренице и још нам одузима право да говоримо", навео је Додик у изјави за Срну.
 
Оценио је да је данашњи наступ Жељка Комшића доказ да Бошњаци ни 26 година од завршетка рата нису изашли из рата, да нису одустали од ратних циљева и да немају намеру да воде дијалог са онима који такође полажу право на БиХ.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести