Додик: Упознати међународну јавност о кршењу права Срба и Хрвата

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће покушати заједно с председником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем да обједини сва кршења Дејтонског споразума према српском и хрватском народу и да то упуте међународној јавности, преносе босанскохерцеговачки медији.
dodik
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

"Треба указати на то да је протеклих 25 година од потписивања Дејтонског споразума време масовног кршења међународног права и наших националних права", рекао је Додик.

У том контексту, додао је, треба рећи како је могуће да се на Косову покушава безочно да се разори територијални интегритет Србије, а у БиХ покушава да се направи унитарна држава.

"Шиптарима се даје право да праве државу, а нама не дају право ни да очувамо наш статус који смо добили Дејтонским споразумом. Наш је интерес да Дејтонски споразум очувамо у његовом изворном облику", рекаоје Додик за београдски лист Ало.

Он је истакао да две трећине грађана БиХ сматра да високи представник треба да оде и да, само зато што муслимани сматрају да ОХР треба да остане, они скрнаве став потписника Анекса 10 Дејтонског споразума.

"Колико сам разумео, и Хрватска је незадовољна понашањем високих представника, барем су то исказивали кроз одређене ставове. Исто тако Србија, Република Српска и половина Федерације БиХ оличене у Хрватима сматрају да високи представник треба да оде", навео је Додик.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести