Ђорђе Милићевић примио амбасадора Казахстана Нурбаха Рустемова

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас амбасадора Казахстана Нурбаха Рустемова, са којим је разговарао о унапређењу међурегионалне сарадње, модалитетима привредне сарадње, као и о могућностима за инвестиције из Казахстана у области енергетике, пољопривреде и туризма.
Milicevic, prijem ambasadora-6
Фото: Покрајинска влада

Потпредседник Милићевић и амбасадор Рустемов су се сагласили да политички односи Србије и Казахстана који су на највишем нивоу, као и предстојећи споразум о институционалној регионалној сарадњи АП Војводине и Алматинског региона у Казахстану, дају подстрек да се више ради на економском и привредном повезивању.

„Наша жеља је да то буде много брже, много више и боље“, рекао је Милићевић и додао да су АП Војводина и Србија заинтересоване за инвестиције из Казахстана и стратешка партнерства у областима енергетике, пољопривреде и туризма и позвао инвеститоре из Казахстана да дођу у АП Војводину.

Фото: Покрајинска влада

Саговорници су се сложили да неискоришћени потенцијали постоје у пољопривреди, нарочито у организацији модела заједничке производње хране у Казахстану за потребе трећих тржишта, посебно суседне Кине. Потпредседник Милићевић позвао је амбасадора Казахстана да посети новосадски Међународни пољопривредни сајам, који спада међу најзначајније манифестације у овом делу Европе.

Фото: Покрајинска влада

Потпредседник Милићевић и амбасадор Рустемов су на крају разговора констатовали да је досадашња културна размена допринела приближавању два народа и подстакла и друга интересовања, те да су обе стране заинтересоване за развој туризма, чему би у многоме допринело отварање директне линије између главних градова – Београда и Астане.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести